..

AFTER INSTALLING HMP 4.1 SERVER DOES NOT START

..

Developer Group

Developer Group
Connect with thousands of other developers to brainstorm ideas, share best practices and tips - or just chat about the latest emerging technologies making noise in the field. And of course, get the most up-to-date service and support news from Dialogic.
Dialogic PowerMedia HMP GlobalCall and R4 API

AFTER INSTALLING HMP 4.1 SERVER DOES NOT START

  • Hello everyone

    I have a strange issue on Dialogic HMP linux 4.1 . I installed Cent OS 6.6. 32 bit and it works fine .

    After i succesfuly install HMP i restart the server for the first time and dialogic comes up for the first time everything works fine .

    The first time i restart the server it does not go pass bios .

    The only solution is to take of bios battery to reset it and then put it back , turn on server set up BIOS and it works .

    But after i restart it again i have the same problem .( I disabled HPET ).  So the only logical explanation would be that dialogic HMP corrupts something in the BIOS and server doesn't work after restart . Any help would be appreciated . As i said first time dialogic comes up server always works fine until restart , then it never comes up until i restart BIOS by taking off the battery and then it again works just the first time .

    Thanks. 

  • HMP wouldn't change the BIOS settings and it is interesting that you need to take out the BIOS battery to get this to work.   What HMP 4.1 Service Update are using?    Also do you have information on the server specifications and if you are using a DNI board in this configuration?

    HMP does use OS services and components that map the hardware, e.g., Linux real-time clocking (/dev/rtc device) to provide interrupts for timing purposes.  It may be some interaction happening there.