..

PROBLEM WITH CONNECTION BETWEEN PBX OXE ALCATEL AND VIRTUAL HOLD DIALOGIC GENESYS

..

Developer Group

Developer Group
Connect with thousands of other developers to brainstorm ideas, share best practices and tips - or just chat about the latest emerging technologies making noise in the field. And of course, get the most up-to-date service and support news from Dialogic.
Dialogic Media Gateways

PROBLEM WITH CONNECTION BETWEEN PBX OXE ALCATEL AND VIRTUAL HOLD DIALOGIC GENESYS

  • Good Morning

    I have a link between a PBX  Alcatel OXE and a server with a dialogic, using a coaxial cable.

    The problem is that the connection between the two elements is cut every so often and see that once recovered virtual channels dialogic hold and not put back into service.

    I replaced the card in the PBX  but still the same.

    Please do not know if you can tell me how to rule out the dialogic card has a problem?

    In the logs of the dialogic reference to the following information is made:

    #Timestamp #PID #TID #Module #Client #Label #Message
    03/22/2016 14:10:31.457 1984 0 [Control message from process 4016]:Turned off preservation
    03/22/2016 14:10:31.587 4016 1900 HWMON Eventing Dlgcserv - Event DLGC_EVT_SYSTEM_STARTED(0x40001) was generated on channel ADMIN
    03/22/2016 14:10:44.653 400 1692 OAMSYSLOG Warning NCMAPI - NCM_StartBoard() failed. Family - TDM Bus, Device - Bus-0, Error - Requested data not found in NCM data storage
    03/22/2016 14:10:45.370 400 1692 spwrndi ERR1 ntftools LoadAllFormatters: Failed to load Formatter - sdntf.dll
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4228 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB1 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4064 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB2 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4168 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB3 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4296 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB4 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4188 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB5 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 4300 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB6 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 2300 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB7 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:10:45.391 400 5968 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB8 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!

    estamp #PID #TID #Module #Client #Label #Message
    03/22/2016 10:48:08.657 1968 0 [Control message from process 3976]:Turned off preservation
    03/22/2016 10:48:08.788 3976 4076 HWMON Eventing Dlgcserv - Event DLGC_EVT_SYSTEM_STARTED(0x40001) was generated on channel ADMIN
    03/22/2016 10:48:26.000 328 1712 OAMSYSLOG Warning NCMAPI - NCM_StartBoard() failed. Family - TDM Bus, Device - Bus-0, Error - Requested data not found in NCM data storage
    03/22/2016 10:48:26.326 328 1712 spwrndi ERR1 ntftools LoadAllFormatters: Failed to load Formatter - sdntf.dll
    03/22/2016 10:48:26.326 328 7988 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB1 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 7992 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB2 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 7996 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB3 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 8000 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB4 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 8004 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB5 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 8008 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB6 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 8012 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB7 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 10:48:26.348 328 8016 spwrvoice ERR1 dxpoll dxxxB8 ----- dx_setevtmsk(): lpDeviceInfo is not channel device!
    03/22/2016 14:08:58.817 1968 0 [Control message from process 328]:Client detached
    03/22/2016 14:08:58.926 1968 0 [Control message from process 1292]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.036 1968 0 [Control message from process 1400]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.145 1968 0 [Control message from process 2016]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.255 1968 0 [Control message from process 2832]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.364 1968 0 [Control message from process 2872]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.473 1968 0 [Control message from process 2976]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.583 1968 0 [Control message from process 3404]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.801 1968 0 [Control message from process 3572]:Client detached
    03/22/2016 14:08:59.911 1968 0 [Control message from process 3884]:Client detached
    03/22/2016 14:09:00.020 1968 0 [Control message from process 3976]:Client detached

    THANKS IN ADVANCE

  • Good morning

    when the link is down between the PBX and the dialogic server I reset the server dialogic and in the logs i can see inthe event viewer that the mercconfig dlgcmpd driver failed not start

    3/28/2016 11:51:56.498   5972        5964 OAMSYSLOG               ErrorEx      DMR4CLEO - CCleoSystem::CreateDeviceMap():EnumClusterConfig FAILED, error = 0x80002000, continue

    03/28/2016 11:51:56.498   5972        5964 OAMSYSLOG               ErrorEx      DMR4CLEO - CCleoSystem::CreateDeviceMap():GetListOfBoards() FAILED, error = 0x80002001, return

    03/28/2016 11:51:56.686   2000           0                                      [Control message from process 5972]:Client detached

    03/28/2016 11:51:57.015   2000           0                                      [Control message from process 5956]:Client attached

    03/28/2016 11:51:57.719   3988        4044 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - ProtocolDevices() - No installed devices found

    03/28/2016 11:51:57.719   3988        4044 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - StartProtocol() - No installed devices for protocol : DLGCDM3

    03/28/2016 11:51:57.719   3988        4044 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - ProtocolDevices() - No installed devices found

    03/28/2016 11:51:57.719   3988        4044 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - StartProtocol() - No installed devices for protocol : DLGCDK

    03/28/2016 11:51:57.719   3988        4044 HWMON                   Eventing     Dlgcserv - Event DLGC_EVT_BLADE_STARTED(0x40007) was generated on channel ADMIN

    03/28/2016 11:51:57.719   3540        3688 OAMSYSLOG               Warning      DLGSYSTEMMONITOR - Fail to get fault detection agent for AUID = 50001

    03/28/2016 11:51:57.892   2000           0                                      [Control message from process 5956]:Client detached

    03/28/2016 12:05:59.435   2640        5688 OAMSYSLOG               ErrorEx      DMR4CLEO - CCleoSystem::CreateDeviceMap():EnumClusterConfig FAILED, error = 0x80002000, continue

    03/28/2016 12:05:59.435   2640        5688 OAMSYSLOG               ErrorEx      DMR4CLEO - CCleoSystem::CreateDeviceMap():GetListOfBoards() FAILED, error = 0x80002001, return

    03/28/2016 12:05:59.608    840           0                                      [Control message from process 2640]:Client detached

    03/28/2016 12:05:59.827    840           0                                      [Control message from process 5952]:Client attached

    03/28/2016 12:06:00.516   3796        1652 OAMSYSLOG               Warning      DLGSYSTEMMONITOR - Fail to get fault detection agent for AUID = 50001

    03/28/2016 12:06:00.516   1760        4248 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - ProtocolDevices() - No installed devices found

    03/28/2016 12:06:00.516   1760        4248 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - StartProtocol() - No installed devices for protocol : DLGCDM3

    03/28/2016 12:06:00.516   1760        4248 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - ProtocolDevices() - No installed devices found

    03/28/2016 12:06:00.516   1760        4248 OAMSYSLOG               Warning      DLGCSERV - StartProtocol() - No installed devices for protocol : DLGCDK

    03/28/2016 12:06:00.516   1760        4248 HWMON                   Eventing     Dlgcserv - Event DLGC_EVT_BLADE_STARTED(0x40007) was generated on channel ADMIN

    03/28/2016 12:06:00.595    840           0                                      [Control message from process 5952]:Client detached

    Thanks in advance

  • This is the wrong forum for this type of board, please post your question on www.dialogic.com/.../7.aspx