..

Error while starting DM IP601-2E1-PCI-100BT

..

Developer Group

Developer Group
Connect with thousands of other developers to brainstorm ideas, share best practices and tips - or just chat about the latest emerging technologies making noise in the field. And of course, get the most up-to-date service and support news from Dialogic.
Dialogic PowerMedia HMP GlobalCall and R4 API

Error while starting DM IP601-2E1-PCI-100BT

  • Hi,

    I have the following Dialogic board: DM/IP601-2E1-PCI-100BT (2x ISDN30 and 1x LAN). I use Dialogic System Release 5.1.1 Feature Pack 1 Service Update 136 @ Windows 2000 SP 4.



    I wan't to make a SIP call with this board. But when I start the board with the DCM I get the error: 'Error starting Dialogic servic'



    In the system log of Windows I found 4 errors:



    -- Source: dlgc_log

    ---

    -- Computed number of Timeslots: 120 for DM3 Board with Logical Id: 0

    --

    -- ClusterPkg.cpp::CTBBClaimTimeSlots(): Good: We asked for

    -- 120 timeslots, and CTBB_ClaimTimeSlots() gave us 120 timeslots

    -- for DM3 Board with Logical Id: 0

    --

    -- Clustering failed for Board 0

    --

    -- ClusterPkg.cpp::StartBoards(): call to g.m_Boards.Find() returned an error for Logical Id: 0

    -- ClusterPkg.cpp::main(): call to StartBoards() failed.

    --

    -- Cluster Package has come back with a failure.



    and the second one:



    -- Source: dlgc_log

    --

    -- ClusterPkg.exe -LClusterPkg.log returned fatal error.

    -- Dialogic System Service stopping



    and the third one:



    -- Source: dlgc_log

    --

    -- Dialogic System Service stopped



    and the fourth one:



    -- Source: Service Control Manager

    --

    -- The Dialogic System Service service terminated with service-specific error 16383.





    It has no effect if I choose another firmware. By default I use ipt_evr_2isdn_net5_311.pcd / .fcd (i mean this is right, but I'm not sure)

    Without the Feature Pack (only SR 5.1.1) the card runs OK, but I think that for making SIP calls with my board I need the Feature Pack.



    Can anyone help me?






  • Hi johan, a couple things:



    Try some media loads that start with "ipvs_evr", such as ipvs_evr_2isdn_net5_311.pcd.



    Also, check your TDM bus settings and make sure the card is set to Alaw. In some builds of the 5.1.1 Feature Pack line, the bus settings will default to Mulaw, even though the card in the system might require Alaw.



    -Jaron
  • Hi Jaron, thanks for your suggestions.

    The problem is solved now
  • i know it is an old post, but what did you do to solved it?

    i have the same problem

  • hey' i know it's an old post, but how did yo solved it? we have the same problem.